vrijdag, 27. juli 2012 - 9:00

Nog geen problemen op Schiphol door vakantiedrukte

Schiphol

De drukte op Schiphol zorgt niet voor problemen. Om 8:00 vanochtend was de eerste piek en ook de tweede piek rond 10:00 is goed verlopen. Vandaag zullen er circa 1300 vluchten aankomen en vertrekken op de luchthaven.

Er zijn geen vooralsnog geen problemen. De drukste dag op Schiphol is overigens niet veel anders dan de andere vrijdagen in de zomer. Vorige week waren er twee tot drie duizend minder. De hele zomer is het druk en er zijn geen buitensporige ongeregeldheden geconstateerd aldus Tom van Bokhoven woordvoerder Vlucht-vertraagd.nl.

Vertraging of annulering
Kleine problemen kunnen in dit drukke zomerseizoen leiden tot lange vertragingen. Vliegpassagiers hebben sinds 2004 volgens Europese Wetgeving recht op een vergoeding tussen de € 125,- en € 600,-. Daarom helpt Vlucht-vertraagd.nl ook deze zomer vliegpassagiers die stranden op luchthavens. Het platform staat paraat om slachtoffers van vertraagde of geannuleerde vluchten te voorzien van informatie en hen hulp te bieden bij het verkrijgen van een vergoeding.
Provincie:
Tag(s):