woensdag, 14. maart 2012 - 21:27

OM eist in hoger beroep 7 jaar cel voor doodslag in Weert

Weert

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 7 jaar geëist tegen een inmiddels 20-jarige man uit Weert. De verdachte zou op 4 oktober 2010 een 19-jarige buurtgenoot dood hebben gestoken.

De verdachte en het latere slachtoffer kregen 's middags ruzie over de betaling van een mobiele telefoon. Gedurende de dag hielden de twee sms- en msn-contact waarbij heen en weer bedreigingen werden geuit. 's Avonds troffen ze elkaar weer, in het bijzijn van een aantal getuigen. De verdachte en het slachtoffer hadden allebei een mes meegebracht. Volgens getuigen rende verdachte bij aankomst van het slachtoffer op hem af, overmeesterde hem, pakte het mes af en stak hem daarmee.

Het OM acht wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte het slachtoffer met opzet om het leven heeft gebracht en dat er dus sprake is van doodslag. Volgens het OM hadden zowel de verdachte als het slachtoffer bij hun ontmoeting 's avonds de intentie om een gewelddadige confrontatie aan te gaan.
Provincie:
Tag(s):