donderdag, 16. augustus 2012 - 13:39

OM eist in hoger beroep 8 jaar cel en TBS voor neersteken agent

Driebergen

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 8 jaar en TBS met bevel tot verpleging van overheidswege geëist tegen een 31-jarige verdachte uit Driebergen-Rijsenburg. De man wordt ervan verdacht op 25 januari 2009 een agent ernstig verwond te hebben met een mes op station Driebergen-Zeist.

Op de betreffende zondagmiddag kreeg de politie een melding dat een man voor de trein wilde springen. Toen de betrokken agent een gesprek met hem aanging, viel de man hem aan met een mes. De agent raakte ernstig gewond. Hij liep een dwarslaesie op en is vanaf zijn nek blijvend verlamd.

Volgens het OM heeft de verdachte opzettelijk en met voorbedachten rade geprobeerd de agent van het leven te beroven. In hoger beroep heeft de verdachte ingestemd met onderzoek in het Pieter Baan Centrum. Deskundigen achten de verdachte sterk verminderd toerekeningsvatbaar en schatten de kans op herhaling zonder adequate behandeling in als hoog.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde de verdachte eerder tot 15 jaar cel voor poging tot moord, bij een eis van de officier van justitie van 18 jaar. Het OM ging in hoger beroep omdat het de opgelegde straf te laag vond. Ook de verdachte stelde hoger beroep in.
Provincie:
Tag(s):