maandag, 23. juli 2012 - 14:04

OM: “Geen valsheid in geschrifte voormalig directeur 't Hofnarretje"

Amsterdam

De voormalig directeur en eigenaar van 't Hofnarretje, Albert Drent, heeft zich niet schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Dat concludeert het Openbaar Ministerie (OM) na onderzoek.

Het OM onderzocht of de voormalig directeur kindlijsten opzettelijk verkeerd zou hebben ingevuld. Deze verdenking ontstond na uitgebreid onderzoek naar de betrokkenheid van de voormalig directeur bij het misbruik van Robert M. Het OM kwam toen tot de conclusie dat hij geen rol speelde bij die zedenmisdrijven of ervan afwist, maar zich mogelijk wel schuldig maakte aan valsheid in geschrifte.

In het najaar van 2011 startte het OM een onderzoek naar valsheid in geschrifte. Er zijn onder meer diverse getuigen gehoord, zowel ouders als medewerkers van de GGD. Een officier van justitie die gespecialiseerd is in fraudezaken leidde het onderzoek.

Onderzoeksresultaten bevestigen volgens het OM dat de bedrijfsvoering van 't Hofnarretje te wensen overliet, maar dat er geen wettig en overtuigend bewijs is voor valsheid in geschrifte. Het OM zal daarom de voormalig directeur van 't Hofnarretje niet vervolgen.

Het OM heeft daarnaast het onderzoek naar de 40-jarige Edwin R. afgerond en besloten hem niet voor de rechter te brengen. R. die een paar dagen na Robert M. werd aangehouden, werkte op hetzelfde kinderdagverblijf als Robert M. Hij wordt verdacht van bezit kinderporno en seksuele handelingen met zichzelf te hebben verricht voor een webcam tijdens chatsessies met minderjarigen.

Het OM is van mening dat een eventuele op te leggen straf door de rechter korter zal zijn dan de tijd die de 40-jarige man in voorarrest heeft gezeten. De man zat vast van 12 december 2010 tot en met 3 maart 2011.

Het strafrechtelijk onderzoek en de strafvervolging hebben volgens het OM zeer ingrijpende gevolgen gehad voor de 40-jarige. Hij is immers in verband gebracht met de zedenmisdrijven die zijn gepleegd door Robert M. , terwijl hij hieraan geen deel heeft gehad. Daarnaast verloor de man zijn woning en baan.

Om vervolging te voorkomen moet de 40-jarige man wel afstand doen van twee computers en zich aan de aanwijzingen van de reclassering houden. Sinds februari 2012 is hij onder behandeling en moet dit de komende twee jaar blijven.
Provincie:
Tag(s):