maandag, 5. november 2012 - 19:23

Oostkapelle Serious Request krijgt steeds meer vorm

Oostkapelle

De inwoners van Oostkapelle en omliggende kernen komen massaal in actie voor Oostkapelle Serious Request. Het dorp sluit daarmee aan bij de landelijke actie van radiozender 3FM om geld op te halen voor het Rode Kruis in haar strijd tegen babysterfte in ontwikkelingslanden.

Ook Oostkapelle heeft van 18 tot en met 24 december een ‘Glazen Huis’, gevestigd in Eetcafé De Babbelaar aan de Dorpsstraat.

Een carwash, een wijnactie, een huis aan huis cakejes verkoop, een inzameling van lege statiegeldflessen en een workshop kerstkrans maken zijn zomaar enkele voorbeelden van acties die inwoners sinds de bekendmaking van Oostkapelle Serious Request hebben opgezet. Ook lokale ondernemers zetten zich in. Het volledige actieoverzicht is te vinden op de website www.oostkapellesr.nl. De organisatie roept iedereen uit gemeente Veere op zich aan te sluiten bij Oostkapelle Serious Request door ook een actie op te zetten. Zij worden verzocht daarvoor het speciale ‘Kom in Actie’ formulier op de website invullen.

Achter de schermen is de organisatie druk bezig met de samenstelling van het programma tijdens de actieweek van 18 tot en met 24 december. In en rond het ‘Glazen Huis’ in Oostkapelle staan in ieder geval optredens gepland van popkoor Sing@Sea, Abba coverband S.O.S., singer-songwriter Geert & The Chiefs, coverband CIA, Zeeuwse nederpopband SMOUT en entertainer Reginald Peene. Ook aan de kinderen van Oostkapelle en omstreken is gedacht. Voor hen staat er op woensdag 19 december een speciale middag op het programma met jeugdhelden SpongeBob en Dora. Binnenkort maakt de organisatie het volledige programma bekend op www.oostkapellesr.nl.

In navolging van 3FM Serious Request, sluiten drie inwoners van Oostkapelle zich in de week voor kerst zeven dagen zonder eten op in een ‘Glazen Huis’, terwijl zij 24 uur per dag een muziekprogramma verzorgen. Het publiek kan tegen betaling platen aanvragen, geld doneren en zelf in actie komen. Eetcafé De Babbelaar staat tijdens de actieweek haar ruimte belangeloos ter beschikking voor Oostkapelle Serious Request. Het bedrag dat met de actie in Oostkapelle wordt opgehaald, gaat volledig naar 3FM Serious Request, en daarmee naar het Rode Kruis. Dit jaar vraagt 3FM in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor babysterfte in ontwikkelingslanden. Het Glazen Huis van 3FM staat dit jaar in Enschede. De organisatie van de Serious Request actie in Oostkapelle is in handen van Stichting Oostkapelle Steunt! (SOS!).

Voorafgaand en tijdens de actieweek blijven geïnteresseerden op de hoogte via de website www.oostkapellesr.nl, via Twitter (@OKPSR) en Facebook (www.facebook.com/oostkapellesr). van 18 december tot en met 24 december is het ‘Glazen Huis’ in Oostkapelle is dagelijks te volgen via Omroep Zeeland, CTV Zeeland, GoedTV en de portal van ZeelandNet.
Provincie:
Tag(s):