woensdag, 22. augustus 2012 - 19:43

Opening nieuw museum in Nijmegen succesvol van start

Nijmegen

In de eerste week na de opening van het muZIEum is het meteen al een drukte van belang in Nijmegen. De nieuwe lichting studenten bezoeken het muZIEum als onderdeel van hun introductieweek.

In de donkerbeleving van het muZIEum ervaren de studenten wat het is om niet te zien. In de absolute duisternis krijgen de studenten (en andere bezoekers) een rondleiding van een uur onder begeleiding van een blinde gids. Inmiddels heeft het muZIEum al meer dan 700 kaarten verkocht. Het nieuwe museum hoopt het komend jaar zo'n 45.000 bezoekers te ontvangen.

"Ik ben heel benieuwd", zegt een verse student in de hal van de stadsschouwburg. Ze hebben zojuist een instructie gehad hoe ze de blinde geleide stok (of taststok) moeten gebruiken. De studenten proberen de stok uit in de stadsschouwburg waar het muZIEum is gevestigd. "Ik doe de opleiding op Optometrie, dus ik wil zelf wel eens ervaren wat het is om niet te kunnen zien", vertelt een andere studente. Deze weken heeft het muZIEum bezoek van veel nieuwe studenten in het kader van hun introductie.

Vanaf deze week is de donkerbeleving van het muZIEum geopend. Heleen Vermeulen, algemeen manager, is nog druk bezig met het museumgedeelte wat in de foyer van het theater komt. Dat zal in het najaar geopend zijn. "Daarom is er nu ook nog een opstartkorting van 30% op de toegangsprijs", vertelt Vermeulen. "De donkerbeleving is het belangrijkste onderdeel van het muZIEum. Daar krijg je een rondleiding in de absolute duisternis onder begeleiding van een blinde gids. Al je zintuigen worden geprikkeld omdat je niets ziet."

Voor de donkerbeleving is reserveren noodzakelijk. Vermeulen vertelt: "De bezoekers krijgen een persoonlijke rondleiding van een blinde gids. Daarom moeten mensen reserveren." Het muZIEum heeft inmiddels al meer dan 700 kaarten verkocht. "Het varieert van studenten, bedrijven tot gezinnen. Iedereen vindt dit een leuke ervaring", aldus Vermeulen. Het muZIEum hoopt meer dan 45.000 kaarten het komend seizoen te verkopen. Uiteindelijk kan het nieuwe muZIEum 95.000 bezoekers per jaar kwijt.
Provincie:
Tag(s):