donderdag, 1. november 2012 - 17:48

Opnieuw problemen met alarmnummer 112

Driebergen

Op woensdagavond 31 oktober is het landelijke centrale alarmnummer 112 tussen 21.00 en 21.50 uur door een storing bij KPN minder bereikbaar geweest. Uit nader onderzoek blijkt dat 101 bellers geen contact konden krijgen met de alarmcentrale bij het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) in Driebergen.

Het gaat hier om een gedeelte van de groep mensen die met een mobiele telefoon het alarmnummer 112 probeerde te bellen. Bellers vanaf een vaste lijn hadden geen last van de storing.

De verminderde bereikbaarheid van 112 was een gevolg van een storing bij KPN. Bij het oplossen van het incident werden deze bellers als gevolg van een softwarematige fout niet omgeleid naar een tweede KLPD telefooncentrale.

Het KLPD benadert alle bellers die geen contact kregen met 112. Uit de terugbelgegevens blijkt op dit moment dat er geen oproepen zijn gemist die tot levensbedreigende situaties hebben geleid. Er wordt nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van de storing. Aan de Inspectie Veiligheid en Justitie wordt gevraagd dit incident mee te nemen in het lopende onderzoek naar de 112 Infrastructuur.
Provincie:
Tag(s):