woensdag, 30. mei 2012 - 22:30 Update: 08-07-2014 0:51

Oranje makkelijk voorbij Slowakije

[ELF Voetbal] Het Nederlands elftal heeft de oefeninterland tegen Slowakije met 2-0 gewonnen. Door doelpunten van Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart wist Oranje, zonder echt uit te blinken, de Slowaken eenvoudig aan de kant te schuiven.

Afellay zorgde voor het nodige vermaak aan Nederlandse kant. De linksbuiten was constant dreigend. Hij stond dan ook aan de basis van de openingstreffer. Op aangeven van Mark van Bommel schoot de Barcelona-speler op doel. De bal werd van richting veranderd door Kornel Saláta, waarna het leer in het eigen doel vloog.

Niet veel later, nadat John Heitinga en Wilfred Bouma hard in botsing waren gekomen, kopte Slowaak Marek Hamsík op de lat. Even later was oud-FC Twente-aanvaller Miroslav Stoch gevaarlijk, zijn schot eindigde echter op de paal.

Het bleek een gezapige wedstrijd, want tot de beslissing van Rafael van der Vaart in de slotfase viel er weinig meer te beleven. De middenvelder, die de geblesseerde Wesley Sneijder had vervangen, maakte met zijn linkerbeen een combinatie met Klaas-Jan Huntelaar af. Een aantal minuten eerder had diezelfde Van der Vaart nog op de lat geschoten uit een vrije trap.

Voor Luciano Narsingh zal het een memorabele dag zijn geweest. De aanvaller van sc Heerenveen mocht in de slotfase zijn officiële debuut maken. Minder goed nieuws was er voor Sneijder en Bouma, die beiden vroegtijdig het duel moesten staken. Laatstgenoemde moest zelfs naar het ziekenhuis, omdat hij teveel last had van de botsing.
Categorie:
Tag(s):