zaterdag, 28. juli 2012 - 13:33

Politie houdt extra toezicht bij woonwagenkamp Waalre

Waalre

Vanwege bedreigingen aan het adres van de bewoners van het woonwagenkamp in Waalre gaat de politie daar extra surveilleren. Dat heeft de politie afgesproken met de bewoners, zo melden verschillende media zaterdag.

Eerder deze week ontvingen de bewoners van het kamp een dreigbrief. In de anonieme brief stond onder andere 'jullie gaan eraan'. Kennelijk verdenkt de anonieme brievenschrijver de bewoners ervan dat ze achter de brandstichting in het gemeentehuis van Waalre zitten.

De politie neemt de zaak zeer serieus en heeft behalve het surveilleren nog andere afspraken met de bewoners gemaakt. Zo zullen de bewoners verdachte situaties direct aan de politie doorspelen en zo nodig beelden van eigen camera's ter beschikking stellen aan de politie.

Vorige week ramden twee gestolen auto's het gemeentehuis waardoor het in brand vloog. Het is nog niet bekend wie verantwoordelijk kan worden gehouden voor de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. Maar omdat de kampbewoners eind juni een conflict hadden met de gemeente over het nieuwe bestemmingsplan van het kamp, wezen inwoners van Waalre direct met de beschuldigende vinger naar de kampbewoners.

Burgemeester Henri de Wijkerslooth van Waalre verzit zich tegen de verdachtmaking van het woonwagenkamp. Hij roept op om eerst het politieonderzoek van de brand af te wachten.
Provincie:
Tag(s):