vrijdag, 9. november 2012 - 22:50

Politie pakt 8 verdachten serie-overvallen en wapenhandel op

Rotterdam

De politie heeft de afgelopen maanden bij een grootscheeps onderzoek acht mannen uit Rotterdam Hoogvliet aangehouden die worden verdacht van overvallen, berovingen, wapenhandel en inbraken. dit heeft de politie vrijdagavond laten weten.

De acht verdachten komen allen uit Rotterdam Hoogvliet en variëren in leeftijd van 18 tot 36 jaar. Tussen februari en september 2012 zouden ze in verschillende samenstellingen een reeks misdrijven hebben gepleegd in Hoogvliet die werden gekenmerkt door grof geweld en het gebruik van zware vuurwapens.

Zij worden onder andere verdacht van een overval in april dit jaar op de wasstraat aan de Nieuwe Langeweg, en een overval op de sigarenwinkel aan de Oude Wal in december 2011.

Gewelddadig
Ook worden zij verdacht van een aantal woningovervallen op ouderen. De mannen zouden in totaal betrokken zijn geweest bij negen berovingen en overvallen, waarbij alle slachtoffers zeer aangedaan waren door het geweld dat de daders gebruikten.

Wapenhandel en -smokkel
De acht mannen zijn tussen juli en eind oktober aangehouden en zitten nog vast. Van een 21-jarige man werd de voorlopige hechtenis dinsdag met 90 dagen verlengd. Een aantal van hen wordt behalve van vuurwapenbezit ook verdacht van wapenhandel en wapensmokkel.

Het team Pagang van de politie Rotterdam-Rijnmond zet het onderzoek voort in nauwe samenwerking met het wijkteam Hoogvliet. De politie bekijkt of de verdachten in verband kunnen worden gebracht met meerdere zaken. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):