zaterdag, 22. september 2012 - 9:14

Ravage in Haren groot, inwoners krijgen slachtofferhulp

Haren

De ravage in Haren is groot. De relschoppers hebben vrijdagavond en -nacht een ware ravage aangericht. Bij daglicht wordt duidelijk hoe groot de puinhoop is.

De straten liggen bezaaid met flesjes en blikjes en andere rotzooi. Puien van winkels zijn ingegooid en overal ligt glas. NOS-verslaggever Martijn van de Zande laat weten: "Door het hele dorp heen liggen blikjes en flesjes. Ook liggen straatmeubilair, fietsen en dranghekken omgegooid op de grond". Ook zijn er auto's vernield en fietsen moesten het ontgelden. Bij de Albert Heijn die gisteravond werd geplunderd zijn de ingeslagen ramen afgeschermd met houten schotten.

Persconferentie
Om 11.00 uur zaterdagochtend zal gemeente Haren een persconferentie gegeven.

Melden schade

De gemeente Haren laat op haar site weten dat iedereen zaterdag vanaf 08.00 uur zijn schade kan melden via telefoonnummer 0570-783460. Het is belangrijk dat mensen zelf foto’s maken en hun eigen verzekerings-maatschappij bellen.
Aangifte bij de politie gaan gedaan worden via internet:
http://www.politie.nl/Aangifte.
De gemeente wil de schade op de relschoppers gaan verhalen.

Informatie voor politie

Iedereen die mensen herkent op beeldmateriaal kan materiaal uploaden naar de politie. Dit kan via de website http://www.nationale-recherche.nl
Voor tips over de rellen kunnen mensen contact opnemen met de politie
via telefoonnummer 0900-8844 of een mail sturen naar: tgotips@groningen.politie.nl.

Slachtofferhulp

Ook heeft de gemeente Haren Slachtofferhulp ingeschakeld. Mensen die
erg zijn geschrokken, angstig zijn, niet kunnen slapen en dergelijke kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp, telefoonnummer (0900) 0101,
lokaal tarief.


INWONERS EN ONDERNEMERS

Zaterdagmiddg is er om 14.00 uur een inwonersbijeenkomst in ’t Gorechthuis, Hortuslaan 1 in Haren. Hier kan men in gesprek gaan, ervaringen delen en vragen stellen. Medewerkers van Slachtofferhulp zijn aanwezig voor wie daar behoefte aan heeft.

Er is een aparte informatiebijeenkomst voor ondernemers. Deze vindt ook zaterdagmiddag plaats in ’t Gorechthuis, Hortuslaan 1 in Haren. Medewerkers van Slachtofferhulp zijn ook hier aanwezig voor wie daar behoefte aan heeft en er kunnen vragen gesteld worden en ervaringen uitgewisseld. De bijeenkomst vindt plaats om 17.30 uur.

Opruimen Haren
De milieudienst gaat zaterdag alles opruimen, zo laat de gemeente Haren weten.
Provincie:
Tag(s):