maandag, 22. oktober 2012 - 20:23

Snelheidsduivel moet rijbewijs inleveren

Arnemuiden

Zondagavond omstreeks 22.30 uur heeft een Middelburgse automobilist zijn rijbewijs moeten inleveren, omdat hij de toegestane snelheid op de A58 ruimschoots overschreed.

Agenten van de verkeerspolitie reden rond dat tijdstip over de A58 bij Arnemuiden met hun videosurveillanceauto. Ter hoogte van de Sloedam werden zij met hoge snelheid voorbijgereden door een personenauto.

Door de agenten is een trajectmeting gestart. Dit houdt in dat er gedurende een bepaald traject de gemiddelde snelheid van een auto gemeten wordt. Na het beëindigen van de meting bleek dat de betreffende personenauto met een gemiddelde snelheid van 200 kilometer per uur over de A58 reed.

De auto is door de politieagenten aan de kant gezet en de bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit Middelburg, is door hen aangesproken. Zij vertelden de man dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Er ging weliswaar een correctie van 7 kilometer van de gemiddelde snelheid af, maar dan lag de snelheid nòg op 193 kilometer per uur. Dat is nog altijd veel te hard, want de maximale snelheid op dat stuk van de A58 bedraagt 130 kilometer per uur.

De bestuurder wenste geen verklaring af te leggen voor zijn gedrag. Hij is door de agenten bij zijn woning in Middelburg afgezet en mag voorlopig niet in zijn auto rijden.

Het rijbewijs van de man wordt door ons opgestuurd naar de officier van justitie. Hij bepaalt of de Middelburger het binnenkort al dan niet weer mag gebruiken.
Provincie:
Tag(s):