maandag, 19. november 2012 - 9:17 Update: 08-07-2014 0:45

Vd Kerkhofjes: 'Negen uit negen voor PSV tegen Vitesse, Ajax en Twente'

(ElfVoetbal) "Drie keer drie is negen." Volgens Willy van de Kerkhof is dat het aantal punten dat PSV uit de komende drie wedstrijden tegen Vitesse, Ajax en FC Twente gaat halen.

"PSV kan deze serie van drie wedstrijden aangrijpen om een buffer te slaan met de tweede en derde plaats", vervolgde de oud-profvoetballer in zijn wekelijkse column Tikkie Terug met tweelingbroer René van de Kerkhof op Omroep Brabant. Al blijft René iets meer bescheiden: "Ik reken op zeven punten. Maar het worden natuurlijk wedstrijden waarin PSV iets moois kan laten zien. Echt mooie duels."

Beide oud-internationals keken ook terug op de 1-6 uitoverwinning van de Eindhovenaren zaterdag bij ADO Den Haag. Willy: "Ik was erbij. Ik heb genoten vanaf de eerste de beste minuut. PSV heerste met een magistrale Mark van Bommel. Ze waren tot grootse daden in staat. Al was dat tegen een zwak ADO Den Haag. Desondanks was het goed te constateren dat Kevin Strootman en Dries Mertens zich steeds beter ontplooien."

Of het de beste wedstrijd van het seizoen was, wilde René niet bevestigen. "Ze hebben meerdere goede wedstrijden gespeeld. Voor een uitduel was het fantastisch. PSV werkt in ieder geval toe naar een magistraal doelsaldo." Zondag wacht een thuisbeurt met Vitesse, de club van oud-trainer Fred Rutten. "PSV kan een heel warm onthaal krijgen. We zullen hem hartelijk ontvangen."

Over de andere clubs waren de heren kort. Willy: "RKC Waalwijk boekte een verdiende overwinning. De hand van Erwin Koeman begint langzaamaan zeker zichtbaar te worden." René: "Ik werd afgelopen week aangesproken door de oud-manager van Willem II. Dat we niet zo negatief over de club moesten praten. Maar 'goed is goed en slecht is slecht'. Dat zeggen we ook. Willem II begint bijna het lelijke eendje van de Eredivisie te worden. Ze zullen het echt heel moeilijk gaan krijgen."
Categorie:
Tag(s):