donderdag, 12. juli 2012 - 12:55

Verdachte dubbele moord Middelburg pleegt zelfmoord in cel

Middelburg

De 29-jarige verdachte die op 28 juni 2012 terecht stond voor de moord op zijn ex-schoonouders heeft vannacht, 12 juli zelfmoord gepleegd in zijn cel in het huis van bewaring in Vught.

De officier van justitie in Middelburg eiste twee weken geleden levenslange gevangenisstraf tegen de verdachte om de nabestaanden en de maatschappij tegen hem te beschermen. De nabestaanden zijn op de hoogte gebracht van de dood van de verdachte.

De recherche van de politie Brabant-Noord doet onder leiding van het OM in Den Bosch zoals gebruikelijk, onderzoek naar het overlijden van de man. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) doet ook standaard onderzoek bij overlijden van gevangenen.

Uitspraak
D3e rechtbank heeft besloten om geen uitspraak te doen in deze zaak. 'Dit ondanks dit heel onbevredigend is voor de nabestaanden', aldus de rechtbank. Om hen niet in het ongewisse te laten vertelde de rechtbank wel dat hij schuldig bevonden werd aan beide moorden. De verdachte hield vol dat hij niet de vrouw had doodgestoken, maar dat haar man zijn vrouw als schild gebruikte.
Provincie:
Tag(s):