donderdag, 13. september 2012 - 17:04

Vervuilde groenstrook Oost-Souburg dit weekend weer schoon

Vlissingen

In de groenstrook aan de Padweg in Oost-Souburg is vorige week woensdag asbest gevonden. Afgelopen vrijdag is er een nader bodemonderzoek uitgevoerd. Dat onderzoek is uitgevoerd volgens de wettelijke richtlijnen door een gecertificeerd bedrijf.

De locatie waar asbest is gevonden is in verband met het onderzoek afgezet met hekken.

Voor het nader bodemonderzoek zijn er verschillende sleuven gegraven. In één van deze sleuven is puin en asbest aangetroffen. Dit betekent dat de betreffende grond moet worden afgegraven. De af te graven grond zal worden afgevoerd. Op de locatie zal schone grond worden teruggebracht.

De werkzaamheden zullen vrijdag 14 september worden uitgevoerd door een daarvoor gecertificeerd bedrijf. In het kader van de Arbo-regelgeving zullen de medewerkers van dat bedrijf beschermende kleding dragen.

Zodra de werkzaamheden klaar zijn, zal de afzetting worden verwijderd. Volgens planning zijn de werkzaamheden nog voor het weekend afgerond.

Veel gestelde vragen en antwoorden over asbest en de gezondheid kunt u vinden op de site van GGD Zeeland: www.ggdzeeland.nl.
Provincie:
Tag(s):