dinsdag, 5. juni 2012 - 8:45 Update: 08-07-2014 0:31

VI Oranje wint eerste slag van NOS Sportzomer

(ELF voetbal) De eerste klap is een daalder waard. Het is een oud gezegde. Maar als die klopt, mag VI Oranje zich tot winnaar kronen.

Gisteravond (maandag) ging de eerste aflevering van VI Oranje van deze zomer op de buis. Tegelijk gebeurde dat ook met NOS Sportzomer. De eerste cijfers zijn zojuist bekend geworden. De eerste slag was voor RTL's VI Oranje.

In totaal 777.000 kijkers zagen de heren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp babbelen. Gisteren (maandag) met Johan Boskamp als gast. Jack van Gelders Studio Sportzomer trok 710.000 mensen voor de televisie. De verwachting is dat beide shows zodra het EK daadwerkelijk is begonnen, flink in kijkersaantallen gaan stijgen.

De NOS zit dagelijks live in Polen. Bekende gezichten als Paul de Leeuw en Victoria Koblenko schuiven aan bij Van Gelder. De wedstrijden worden geanalyseerd door oud-voetballers Jan van Halst, Wim Kieft en Jan Mulder. Gisteren (maandag) was het de beurt aan De Leeuw, Kieft en gast Michael Reiziger.

RTL 4 brengt onder de titel De Zomer van 4 drie maandenlang een sportshow om half 11, te beginnen dus met VI Oranje. Niet vanuit de landen waar het EK wordt gehouden, maar vanuit het Kurhaus in Scheveningen. Het genoemde trio ontvangt de komende weken diverse gasten, onder wie John de Mol, Michael Boogerd, Ronald Plasterk, Emile Roemer, Jan Smit, Gerard Joling en Guus Meeuwis.
Categorie:
Tag(s):