zaterdag, 30. juni 2012 - 11:33

Zes politieke partijen houden dit weekend hun congres

Vijf politieke partijen houden zaterdag hun verkiezingscongres. Dit zijn het CDA, de PvdA, de SP, GroenLinks en de ChristenUnie (CU).

Zondag houdt de Partij voor de Dieren haar congres in Doorn. Dit melden verschillende media zaterdag.

De partijleden komen op verschillende plaatsen in het land bij elkaar om het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst te bepalen. Het CDA, GroenLinks en de PvdA houden hun congres in of vlakbij Utrecht. De SP zit in Den Bosch en de CU in Amersfoort. Het is dus Superzaterdag voor de politiek en voor de lijsttrekkers die zaterdag hun verkiezingscampagne moeten inluiden met een spetterende speech. Dit geldt dus voor Diederik Samsom (PvdA), Sybrand van Haersma Buma (CDA), Emile Roemer (SP), Jolande Sap (GroenLinks) en Arie Slob (ChristenUnie).

SP-voorzitter Jan Marijnissen is zaterdag niet bij het partijcongres in Den Bosch. Hij moet nog herstellen van een hartoperatie.

Technische studies niet gratis
Inmiddels is bekendgemaakt dat het PvdA-congres tegen het voorstel is om technische studies voor studenten gratis te maken. Dit voorstel was eerder opgenomen in het eigen conceptverkiezingsprogramma maar een meerderheid van het congres blijkt hier tegen.

Internationale norm ontwikkelingssamenwerking
En het CDA wil vasthouden aan de internationale norm voor ontwikkelingssamenwerking, 0,7 procent van het bruto binnenlands product.
Provincie:
Tag(s):