zaterdag, 28. juli 2012 - 21:33 Update: 08-07-2014 0:48

Zilver voor Nederland op de 4x100 m estafette dames

De Nederlandse estafettezwemsters Inge Dekker, Marleen Veldhuis, Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo hebben hun olympische titel van vier jaar geleden in Peking verloren. Maar het zilver was wel voor de Nederlandse dames.

In een eerste reactie laten 'Golden Girls' Inge, Marleen, Femke en Ranomi weten teleurgesteld te zijn. Ranomi: 'Je wilt winnen en dat is niet gelukt'. Voor de race had coach Jacco Verhaeren al aangekondigd dat 'het een zware race zou worden'. Verhaeren in de Telegraaf:'Maar het is eigenlijk nooit anders geweest.'

In het eerste deel van de estafette verloor Nederland veel. Startzwemster Inge Dekker keerde als achtste (laatste). Veldhuis en Heemskerk konden de achterstand iets inhalen maar het moest in de eindsprint van Kromowidjojo komen. In het slot van de race maakte zij de opgelopen achterstand nog bijna goed. Maar ze kwam net iets te kort. De Oranjeploeg behaalde een eindtijd van 3.33,79. De Australiërs klokten 3.33,15 en behaalden goud. De Amerikanen werden derde met een eindtijd van 3.24,24.
Categorie:
Tag(s):