woensdag, 26. juni 2013 - 15:07 Update: 03-07-2014 0:55

Aanhoudingen in zaak diefstal 5000 laptops

Foto van laptops | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Nieuwegein

In november 2012 vond een diefstal plaats van een partij van ongeveer 5000 laptops in Tiel. De politie Gelderland-Zuid verrichtte hiernaar onderzoek.

Het onderzoek werd, onder leiding van het Parket Oost-Nederland, voortgezet door het projectteam Ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid Nederland.

Ook is samengewerkt met particuliere onderzoeksbureaus die door de gedupeerde waren ingeschakeld. Gedurende het onderzoek kreeg de politie zicht op een 30-tal verdachten. De meeste van deze verdachten zijn inmiddels aangehouden.

De recherche heeft een groot aantal woningen en bedrijfspanden doorzocht in Den Bosch, Utrecht en Tiel. Daarbij zijn gestolen laptops aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook bij de diefstal gebruikte mobiele telefoons zijn inbeslaggenomen.

Huiszoekeingen en aanhoudingen
Maandag 24 juni werden in de regio’s Utrecht en Gelderland-Zuid huiszoekingen en aanhoudingen verricht waarbij de vermoedelijke organisatoren van de diefstal zijn aangehouden. Het betreft twee mannen van 26 en 49 jaar uit Nieuwegein en een 42-jarige man uit Beneden-Leeuwen.


De recherche nam meerdere laptops, vuurwapens, een stroomstootwapen, gestolen auto's en grote hoeveelheden soft- en harddrugs in beslag. Ook werd beslag gelegd op onroerend goed, auto's, motoren, waardevolle voorwerpen waaronder sieraden en een geldbedrag van ongeveer 125.000 euro.

De Bovenregionale Recherche Zuid Nederland sluit meer aanhoudingen niet uit.

Provincie:
Tag(s):