woensdag, 5. juni 2013 - 8:50 Update: 03-07-2014 0:56

Afscheids-bijeenkomst in Almere voor Ingrid en Lodewijk

Foto van Ingrid Visser | Politie
Foto: Politie
Almere

Op zaterdag 15 juni zullen de vermoorde oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein herdacht worden in het Topsportcentrum in Almere.

De nabestaanden van het paar willen zo 'aan iedereen die zich verbonden voelt' de gelegenheid geven om afscheid te nemen van Ingrid en Lodewijk, die op zo'n brute wijze om het leven zijn gebracht. Dit heeft de familie laten weten, zo melden verschillende media woensdag.  De naaste familie zal in besloten kring afscheid nemen.

Het samenzijn begint om 14.00 uur in aanwezigheid van de familie. Bezoekers wordt gevraagd een losse bloem mee te nemen als eerbetoon. Ook kan er een condoleanceregister worden getekend.

Visser en Severein werden op 13 mei als vermist opgegeven.  Een paar weken later werden hun lichamen teruggevonden in een boomgaard bij de Zuid-Spaanse stad Murcia. Uit onderzoek is gebleken dat het paar is gemarteld en vermoord. Hun lichamen zijn nog niet in Nederland omdat de Spaanse politie nog onderzoek doet. Onder andere naar het soort moordwapen waarmee Visser en Severein zijn doodgeslagen.  'De komende dagen' zullen de lichamen naar Nederland worden overgebracht zo heeft de directeur van het Spaanse Gerechtelijk Anatomisch Instituut maandag aan de Spaanse pers laten weten.