maandag, 1. juli 2013 - 14:53 Update: 03-07-2014 0:55

Agenten en met gif bespoten man onwel

Foto van agenten meldkamer bureau | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maarssen

Een man en meerdere agenten kregen in de nacht van zondag op maandag klachten door een onbekende stof. Dit meldt de politie maandag.

Mogelijk met stof bespoten
Rond 00.15 uur kwam een 34-jarige man uit Maarssen naar het politiebureau in Bisonspoor. Omdat het bureau voor publiek was gesloten, stond een agent hem via de intercom te woord. De man verklaarde rond 19.45 uur in zijn woning met gif te zijn bespoten en zich niet goed te voelen.

Twee agenten gingen direct naar hem toe. Toen zij bij de man stonden, kregen zij last van hun luchtwegen. Daarop werden de ambulancedienst en de brandweer gewaarschuwd. Twee andere agenten, die tegelijkertijd het bureau via de binnenplaats wilden verlaten, kregen eveneens lichte klachten.


Metingen brandweer leveren niets op
Uit voorzorg moesten de betrokkenen buiten bij het bureau blijven en werd de omgeving tot honderd meter afgezet. De brandweer ging naar de woning van de man in de wijk Antilopespoor, maar daar werden geen stoffen gemeten, noch aangetroffen. De klachten van de betrokkenen namen snel af. De 34-jarige Maarssenaar werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het is tot nu toe onbekend om welke stof het zou kunnen gaan. De man verklaarde, dat hij tussen 19.45 uur en 00.15 uur verschillende horecagelegenheden in Maarssendorp heeft bezocht. De politie zet het onderzoek voort.

 
Provincie:
Tag(s):