zaterdag, 12. januari 2013 - 18:25 Update: 03-07-2014 1:04

Bizarre gebeurtenissen tijdens oefenduel AZ

(ElfVoetbal) Voor AZ stond er vandaag ook een oefenpartijtje op het programma en het Turkse Genclerbirligi vormde de tegenstander. Op voorhand een leuk affiche, maar de wedstrijd is voortijdig afgelopen.

Na een half uur spelen begon het hevig te onweren, maar de scheidsrechter floot niet af en het spel ging verder. AZ-trainer Gertjan Verbeek koos voor de veiligheid van zijn spelers en de wedstrijd werd alsnog onderbroken. Toen de onweer afnam, werd de wedstrijd weer hervat, maar lang duurde het niet. Vlak voor rust viel namelijk het licht uit. De rust begon daardoor iets vroeger en vol goede moed gaf de arbiter het startsein om de tweede helft te laten beginnen. Ook dat werd geen succes. Het duel was 48 minuten onderweg toen het licht opnieuw uitviel en daardoor werd het oefenduel definitief gestaakt. De stand op dat moment was 1-1 en het Alkmaarse doelpunt kwam op naam van Markus Henriksen.