maandag, 14. oktober 2013 - 23:11 Update: 03-07-2014 0:50

Brandweer Nederland pakt flink uit in Stellendam

Stellendam

Aan de Eendrachtsdijk in Stellendam vind een bijzondere brandweerinzet plaats n.a.v. de wateroverlast vanwege de heftige regenval afgelopen weekend.

Een groot aantal pompen van de brandweer staan daar te draaien om al het water weg te pompen dat bij de mensen in de tuin in is gelopen. Aan die Eendrachtsdijk in Stellendam staan op dit moment 13 van die dompelpomp units achter elkaar om de grote hoeveelheid water weg te krijgen.

Veel korpsen leveren bijstand

Omdat de veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, waar Stellendam onder valt, niet genoeg had aan hun eigen materiaal is interregionale bijstand gevraagd van omliggende regio's. Vanuit de regio's Zeeland, Hollands-Midden, Haaglanden en Zuid-Holland-Zuid zijn ook dompelpomp units ter plaatse gestuurd. Zelfs dat bleek nog niet voldoende voor al de waterproblemen op het eiland Goeree-Overflakkee, want maandagavond is de hulp ingeroepen van nog eens 3 dompelpomp units. Zij worden geleverd door de steden Nijmegen, Beusichem en Wanroij (regio's Gelderland-Zuid en Brabant-Noord). In totaal zijn 16 dompelpomp units tegelijk ingezet.

Provincie:
Blik op 112: