woensdag, 11. december 2013 - 17:03 Update: 03-07-2014 0:47

Code Geel:groot deel avondspits heeft last van dichte mist

Fot ovan mist op snelweg file politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
De Bilt

Het KNMI waarschuwt woensdagmiddag voor vrijwel het hele land, met uitzondering van het zuidwesten en het noorden, voor dichte mist.

‘Er komt sinds 16.00 uur op veel plaatsen dichte mist voor waarbij het zicht regelmatig minder is dan 200 meter’, aldus het KNMI.

Code Geel voor avondspits
De waarschuwing Code Geel voor ‘gevaarlijk weer’ vanwege de mist geldt van woensdag 11 december 2013 vanaf ca. 16 uur tot in de nacht van woensdag op donderdag tot ca. 03.00 uur. Met name het verkeer in de avondspits ondervindt dus last van het slechte zicht. 


Woensdagavond breiden de mist en lage bewolking zich nog verder uit over het land. In de loop van de nacht moet de mist en lage bewolking dan weer geleidelijk verdwijnen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond -2 graden in de opklaringsgebieden tot +2 graden onder de lage bewolking. De wind is zuidelijk, zwak tot matig, rond kracht 3.

Morgen overdag is er veel zon, maar in het het (noord)oosten komt in de ochtend nog lage bewolking voor. De middagtemperatuur wordt ongeveer 6 graden. De zuidelijk wind neemt toe tot matig. 

 
 
 
Provincie: