zondag, 18. augustus 2013 - 19:29 Update: 03-07-2014 0:53

FC Twente stuurt FC Utrecht met zesklapper naar huis

Foto van FC Twente supporters | Archief FBF.nl

[ELF-Voetbal] Een stabiel beeld. FC Twente heeft haar goede reeks voortgezet. FC Utrecht liep tegen een nieuwe zeperd. Na een 4-0 ruststand zegevierde de Enschedese formatie in eigen huis met liefst 6-0.

Een uitslag die niet geflatteerd was. FC Utrecht creëerde bijna niets en leek ook zonder enig portie zelfvertrouwen te spelen. Trainer Jan Wouters had voor de aftrap nog moeten ingrijpen. Robbin Ruiter bleek tijdens de warming-up toch te veel last te hebben van een bovenbeenblessure. Jeroen Verhoeven stond daardoor onder de lat.

Yassin Ayoub kreeg de voorkeur op Yoshiaki Takagi. FC Twente startte met dezelfde elf, die vorige week in De Kuip met liefst 1-4 wonnen bij Feyenoord. De roodhemden gingen vrolijk verder op die ingeslagen weg. In de achtste minuut nam FC Twente al de voorsprong. Na een fraaie actie van Felipe Gutierrez was het Quincy Promes die de 1-0 op het scorebord zette. Zijn eerste in de Eredivisie.

Drie minuten later werd het al 2-0. Eghan Kwesi Shadrach werd in het strafschopgebied licht omver geduwd door Jens Toornstra. Scheidsrechter Pol van Boekel bestrafte de actie met een strafschop, die door Dusan Tadic werd binnen getrapt. In de 17e minuut leek al de 3-0 te vallen. Promes gaf vanaf links voor op Tadic, maar diens schot werd gekeerd door Verhoeven.

Het doelpunt viel alsnog in de 25e minuut. In een periode dat FC Utrecht weg werd getikt, belandde een voorzet van Eghan Kwesi Shadrach voor de voeten van Luc Castaignos: 3-0. Dezelfde speler maakte nog voor rust 4-0. Hij kopte een voorzet van Tadic binnen. Shadrach had voor rust nog bijna de vijfde treffer aangetekend. In de tweede helft gebeurde er niet heel veel meer. FC Utrecht speelde meer georganiseerd en de motivatie bij de thuisclub was iets minder dan in het eerste bedrijf. In de 68e minuut werd het toch 5-0. Tadic gaf een steekpassje op maat en Promes rondde keurig af.

In de slotminuut kopte Rasmus Bengtsson ook nog de 6-0 binnen. FC Twente heeft nu zeven punten na drie duels. FC Utrecht blijft op een schamele één staan.