dinsdag, 15. oktober 2013 - 10:47 Update: 03-07-2014 0:50

Geen aanvoer bier vanwege staking Grolsch

Foto van bierglazen | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Enschede

Sinds dinsdagochtend zijn de acties bij bierbrouwer Grolsch uitgebreid naar de distributie.

Dat betekent dat er geen vrachtwagens meer geladen worden en dat er geen biertrucks meer uitrijden. Hiermee komt de bevoorrading vande horecagelegenheden stil te liggen. Dat heeft FNV/Bondgenoten bekendgemaakt, zo melden verschillende media dinsdag.

De cao-onderhandelingen zijn vorige week vastgelopen en om de druk op de directie op te voeren is FNV-Bondgenoten acties gaan voeren. Grolsch-medewerkers vinden het loonbod van 0,75 procent onvoldoende. Volgens FNV Bondgenoten is de uitbreiding van het conflict onvermijdelijk door de opstelling van de Grolsch-directie. "Vorige week hebben onze leden een reactie geëist op ons ultimatum, maar die reactie bleef uit."

Ook het aanbod om atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning wordt afgewezen. Volgens FNV-bestuurder Erik de Vries is het volstrekt onduidelijk wat het personeel terugkrijgt voor het inleveren van dagen.

Grolsch is eigendom van het Zuid-Afrikaanse SAB Miller, een van de grootste bierproducenten ter wereld. De Vries vermoedt dat het idee voor de variabele beloning van het moederconcern afkomstig is.