donderdag, 13. juni 2013 - 8:39 Update: 03-07-2014 0:56

Van Hanegem: Pure minachting voor het toernooi

Foto van Willem van Hanegem | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van Van Hanegem | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) De gemoederen over de 3-0 nederlaag van Jong Oranje gisteren (woensdag) tegen Jong Spanje houden ook Willem van Hanegem bezig. Nederland trad met maar liefst elf andere spelers aan. "Pure minachting voor het toernooi, voor de toeschouwers en voor de sport voetbal."

"Deze wedstrijd werd live uitgezonden in Nederland, daar is voor betaald, dan is het toch schandalig als je niet eens probeert kwaliteit te leveren?", zegt hij in AD Sportwereld. "Ik snap best dat je een paar jongens rust geeft, maar dit was gewoon ridicuul."

"Je doet toch aan zo'n EK mee om je beste jonge voetballers beter te laten worden én eventueel iets te laten winnen? Ik begrijp hier echt helemaal niks van en ben er als liefhebber zeer teleurgesteld over." De tegenstander in de halve finale van het EK onder 21 jaar is nu de winnaar van groep A, Italië.

"Daar hoeven we helemaal niet bang voor te zijn. Zo goed is dat Italië niet. Maar de vraag is wat die waardeloze wedstrijd van gisteren (woensdag, red.) voor een impact zal hebben op de halve finale van zaterdag. Mentaal lever je in, want binnen de selectie lopen nu minstens elf spelers die weten dat ze gefaald hebben, dat is niet niks."

"Ze faalden echt op een absurde wijze. Er zat helemaal niets in die jongens. De centrale verdedigers Bram Nuytinck en Mike van der Hoorn, is die gasten wel eens uitgelegd hoe je opbouwt? Is überhaupt aan spelers uitgelegd dat positiespel betekent snel diepte zoeken, een station overslaan, de tegenstander onder druk zetten? Waar waren de crosspasses?", vraagt Van Hanegem zich af in de dagblad.

"Cor Pot kan zeggen dat dat hem niets uitmaakt, maar dat geloof ik niet. Pot is nooit een coach geweest van de onafhankelijke standpunten en waait meestal met de beste wind mee. Hij neemt het mij kwalijk dat ik Clasie in de basis wil zien. Omdat ik iets met die jongen zou hebben. Wie mij kent en deze stukjes leest, weet dat ik ook op Clasie kritisch kan zijn. De irritatie van Pot zegt alles over hem als persoon. Maar goed, ik verheug me op zaterdag."
 

Categorie: