zaterdag, 3. augustus 2013 - 19:54 Update: 03-07-2014 0:54

Lichamen verdronken tieners Horst aan de Maas gevonden

Lichamen verdronken tieners Horst aan de Maas gevonden
Horst aan de Maas

De politie heeft zaterdagavond rond 19.00 uur de lichamen van de twee vermiste Polen gevonden in het water van het strandbad Kasteelse Bossen aan de Tienrayseweg in Horst.

Vrijdagavond werd rond 22.45 uur gestart met de zoekactie naar de 18-jarige vrouw en de 19-jarige man nadat getuigen hadden gemeld dat ze sinds 22.00 uur hun beide vrienden kwijt waren. De vermiste vrouw was tijdens het zwemmen in de problemen geraakt door onbekende oorzaak waarna de man te hulp schoot en sindsdien werden beiden vermist.

De zoekactie - waarbij naast personeel van politie en brandweer ook een politiehelikopter en een drenkelingenteam van de brandweer werden ingezet - duurde tot 03.00 uur vannacht.

Het dregteam van de Landelijke Eenheid van de politie zocht zaterdagmiddag met speciale sonarapparatuur in het water naar de 2 vermisten. Toen zij iets bespeurden in het water dat om nader onderzoek vroeg, werden duikers van de politie gewaarschuwd.

Zij hebben uiteindelijk de beide lichamen geborgen. De officier van justitie heeft de lichamen vrijgegeven waarna ze worden overgedragen aan de familie. Het strandbad zal in de loop van de avond worden vrijgegeven.

Provincie: