zondag, 17. november 2013 - 9:16 Update: 03-07-2014 0:48

Mannen breken in bij café om dorst te lessen

Foto van café kroeg bier | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Vlissingen

De politie trof in de nacht van vrijdag op zaterdag in een gesloten café in Vlissingen twee flink beschonken mannen aan. Dit meldt de politie zondag.

‘De twee mannen werden op heterdaad betrapt bij een inbraak in een café op de Nieuwendijk. Beiden zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau’, aldus de politie.

Inbraakalarm
Het tweetal werd ontdekt nadat het inbraakalarm in het café was afgegaan. Met behulp van de sleuteldrager van het pand zijn agenten de drankgelegenheid binnengetreden en troffen daar een 45-jarige man uit Zaandam en een 47-jarige man uit Vlissingen aan. Om beide heren hing een flinke alcohollucht.

Nadorst
Op het bureau legden de drinkebroers een verklaring af. Omdat de drankvoorraad van de Vlissinger na een gezellig avond thuis niet toereikend was voor de grote 'dorst' van de heren, besloten zij in het café verder te gaan. 

Cel
Niet gehinderd door de gesloten deur verschaften zij zich met behulp van gereedschap toegang tot het pand. Na verhoor werden de verdachten in verzekering gesteld en konden zij hun roes uitslapen in de cel.