vrijdag, 20. december 2013 - 18:55 Update: 03-07-2014 0:46

Medewerkers NS-fietsenstallingen komen niet op straat te staan

Foto logo van FNV | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Ongeveer 400 medewerkers van de fietsenstallingen op NS stations behouden hun baan.

Dit heeft FNV Bondgenoten donderdagmiddag afgesproken met NS, nadat de twee partijen hadden overlegd. Murat Sekercan, bestuurder FNV Bondgenoten: "Ontzettend goed nieuws voor alle medewerkers zo vlak voor de Kerst."

NS zegt de contracten op met in totaal zo'n 60 externe uitbaters van de fietsenstallingen op NS stations (verspreid over het hele land). FNV Bondgenoten heeft nu met NS afgesproken dat de ongeveer 400 medewerkers van deze fietsenstallingen met een vaste aanstelling, bij een overname door een andere exploitant hun baan behouden. Sekercan: " Ze behouden hun dienstverband mét behoud van alle rechten, onder voorbehoud dat de overnemende partij alle activiteiten overneemt."

NS weet nog niet of ze alle activiteiten overdragen of een aantal stallingen nog (deels) zelf blijven beheren. Daarover nemen ze in januari of februari een besluit. Sekercan: "Als de nieuwe exploitant bepaalde activiteiten toch niet overneemt (bijvoorbeeld de reparatie van fietsen) en NS deze activiteiten ook niet zelf blijft beheren, zijn er minder mensen nodig. NS sluit zo'n situatie bijna uit, maar mocht in de toekomst blijken dat er toch een aantal functies komen te vervallen dan maken we daarover nieuwe afspraken met NS."  

Veel van de werknemers werken al jaren in de fietsenstallingen. Sekarcan: "Het belangrijkste is dat de mensen niet op straat komen te staan. En dat is heel fijn nieuws. De medewerkers kunnen nu met een gerust hart Kerst vieren."

Provincie:
Tag(s):