woensdag, 16. januari 2013 - 14:22

Onderzoek vuurwerkschade gemeentehuis Raamsdonksveer afgesloten

Raamsdonksveer

De politie sluit het onderzoek naar de vuurwerkschade bij het gemeentehuis in Raamsdonksveer af.

'Er zijn geen sporen gevonden die leiden naar degenen die verantwoordelijk waren voor dit vandalisme. Mochten er alsnog nieuwe aanwijzingen binnenkomen, dan zullen wij die uiteraard serieus bekijken', aldus de politie.

Carbid
Onbekenden veroorzaakten maandagavond 7 januari 2013 schade aan drie ruiten aan de achterkant van het gemeentehuis van de gemeente Geertruidenberg.

Nader onderzoek wees uit dat het vermoedelijk ging om carbid. Waarschijnlijk is door de klap tijdens het aansteken van het carbid, een kap/deurtje van een lantaarnpaal losgeslagen. Het projectiel kwam vervolgens enkele tientallen meters verderop tegen de achtergevel van het gemeentehuis aan.

Toeval
Er gingen drie ruiten aan diggelen. Op het moment dat dit gebeurde, was er een vergadering bezig in het gemeentehuis. Er raakte niemand gewond maar er was wel sprake van de nodige consternatie.

De politie gaat er van uit dat het toeval is dat het gemeentehuis is geraakt bij de klap en dat het niet ging om een gerichte actie. De veroorzaker van de schade heeft zich tot op heden niet gemeld.
Provincie:
Tag(s):