woensdag, 3. juli 2013 - 15:39 Update: 03-07-2014 0:55

Paleis Huis ten Bosch wordt gemoderniseerd

Foto van paleis Huis ten Bosch | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Foto van prinses Beatrix | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Paleis Huis ten Bosch wordt gemoderniseerd.Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) woensdagmiddag bekendgemaakt.

Beatrix verhuist naar kasteel Drakensteyn
Prinses Beatrix zal naar verwachting eind 2013 - begin 2014 haar intrek nemen in Kasteel Drakensteyn dichtbij Lage Vuursche in de gemeente BaarnKasteel Drakensteyn is eigendom van de prinses. Beatrix zal vanaf dat moment vanwege activiteiten als lid van het Koninklijk Huis nog regelmatig in Den Haag werken en verblijven. In een onderdeel van Paleis Noordeinde wordt daarom een ruimte voor haar ingericht.

Paleis gemoderniseerd
Op een later moment verhuizen Koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun drie kinderen naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Het Paleis is begin jaren '80 door het Rijk aan het Staatshoofd ter beschikking gesteld. Het voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en wordt daarom aangepast. Naast de woonfunctie heeft het Paleis een representatieve functie. Het Paleis zal, net zoals nu het geval is, in gebruik blijven voor officiële ontvangsten en bijeenkomsten.


Paleis Noordeinde en Paleis Huis ten Bosch zijn eigendom van de Staat en ter beschikking gesteld aan het Staatshoofd. De aanpassingen en onderhoudswerkzaamheden aan de Paleizen vinden plaats onder verantwoordelijkheid van de Rijksgebouwendienst (RGD), onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De kosten van deze aanpassingen worden op dit moment door de RGD in kaart gebracht. De uitgaven worden opgevangen binnen de Rijksbegroting.

 
Provincie: