zondag, 26. mei 2013 - 17:13 Update: 03-07-2014 0:57

Roda ontsnapt aan degradatie tegen Sparta

[ELF-Voetbal] Het had niet veel gescheeld, of Roda JC kon zich gaan opmaken voor de Eerste Divisie. Na de 0-0 in Rotterdam afgelopen week, stond de ploeg tot een kwartier voor tijd op een kansloze 0-1 achterstand. Twee vrije trappen van Mark-Jan Fledderus houden Roda JC als enige Limburgse club echter in de Eredivisie.

Hoewel het dus Roda JC was die moest scoren, waren het de bezoekers die de openingsgoal maakten. Zoals verwacht counterden de Spartanen en na een kleine 25 minuten leverde dit een doelpunt op. Een zeer rappe tegenaanval werd succesvol afgerond door Mario Bilate. Even later was het bijna 2-0 via diezelfde Bilate, maar ditmaal kon Filip Kurto redden.

In de tweede helft ging Roda JC met stormram Frank Demouge in de punt van de aanval opzoek naar eerst de gelijkmaker en als deze was gevallen, de voorsprong. Het was uiteindelijk Mark-Jan Fledderus die het deed voor de Limburgers; een kwartier voor tijd legde hij de eerste vrije trap achter doelman Nicp Pellatz, enkele minuten voor tijd bezorgde hij met wederom een vrije bal de winst en zodoende lijfsbehoud.