woensdag, 25. december 2013 - 19:53 Update: 03-07-2014 0:46

Uitgezonden militairen krijgen kerstbezoek van commandanten

Militairen krijgen kerstbezoek van commandanten | Min. Defensie
Foto: Min. Defensie
Militairen krijgen kerstbezoek van commandanten | Min. Defensie
Foto: Min. Defensie

De Nederlandse militairen in de missiegebieden zijn rond de Kerst niet vergeten. De operationele commandanten hebben hun eenheden bezocht en met militairen gesproken.

De militairen van de Patrioteenheid in Turkije hebben afgelopen week bezoek gehad van zowel commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif als commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Alexander Schnitger, in gezelschap van de commandant van het Commando DienstenCentra (CDC), Leonard Kok. De commandanten bezochten de werklocaties en spraken met de militairen over hun dagelijkse werkzaamheden.

Zuid-Soedan
Plaatsvervangend commandant Koninklijke Marechaussee Hillie Beentjes verbleef vorige week een aantal dagen in Zuid-Soedan. Zij bezocht verschillende locaties in het land waar de marechaussees werken en wenste hen goede kerstdagen.

Afghanistan
Luitenant-generaal De Kruif en luitenant-generaal Hans Leijtens, commandant Koninklijke Marechaussee, verbleven kort bij de uitgezonden militairen in Afghanistan. De Kruif en Leijtens spraken met diverse militairen van het National Support Element en militairen werkzaam op het hoofdkwartier van ISAF over verschillende onderwerpen. De Kruif: "Nederland voelt zich veilig en dat is een groot goed. Dat ons land zich veilig voelt betekent dat wij ons werk goed doen." Daarnaast werden zij gebrieft over de lopende werkzaamheden in het noorden van Afghanistan.

Mazar-e-Sharif 
Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Schnitger was op kerstavond en eerste kerstdag bij de militairen in Mazar-e-Sharif. Hij werd vergezeld door de hoofddirecteur Financien en Control Petra Lugtenburg. Zij woonden onder andere de nachtmis en het kerstdiner bij. Verder spraken zij met het personeel van de Air Task Force (ATF) en brachten Schnitger en Lugtenburg een bezoek aan diverse werkplekken.

Categorie: