dinsdag, 18. juni 2013 - 17:55 Update: 03-07-2014 0:56

Eén op de zes vrouwen zont topless

Foto van vrouw in bikini | Sxc
Foto: SXC

De zomer is begonnen, temperaturen stijgen tot boven de 30 graden en Nederlanders maken zich massaal op voor de zomervakantie. Een webshop voor lingerie en badmode, deed in samenwerking met onderzoeksbureau onderzoek onder ruim 1.000 Nederlanders en vroeg ze welke badkleding zij op vakantie meenemen.

Aan de vrouwen werd vervolgens gevraagd welk soort badkleding zij meenemen. "Ongeveer evenveel vrouwen kiest voor een bikini als voor een badpak", vertelt Mariëlle van Werven, eigenaar van Annadiva. Van de ondervraagde vrouwen, kiest 42% voor de bikini, 47% voor een badpak en 11% geeft de voorkeur aan een tankini. Meestal gaan er twee bikini's of badpakken in de koffer mee.

Over het algemeen kiezen vooral jongere meiden voor een bikini. Tot de leeftijd van 33 jaar dragen drie van de vier vrouwen een bikini. Vanaf een jaar of vijftig wordt massaal overgeschakeld op badpak of tankini. Oudere vrouwen gaan ook nauwelijks nog bikinidieet. Ruim een derde van de vrouwen tussen 18 en 33 jaar gaat wél op bikinidieet of overweegt dat nog.

Oudere vrouwen lijken hun lichaam dus meer te bedekken en zich minder zorgen te maken over wat extra kilootjes. Aan de andere kant zonnen vrouwen op latere leeftijd wél vaker topless. Gemiddeld zont één op de zes vrouwen wel eens zonder bovenstukje. Van de vrouwen boven de 50 is dat bijna één op de vijf. 

Categorie:
Tag(s):