dinsdag, 23. december 2014 - 16:59

Amsterdamse goudinkoper handelde uit noodweer

foto van steekpartij | fbf archief
Foto: fbf archief
Amsterdam

Onderzoek door politie en OM heeft uitgewezen dat de Amsterdamse goudinkoper die op donderdag 26 juni 2014 een 49-jarige Amsterdammer heeft gestoken, uit noodweer handelde. Het slachtoffer, een vaste klant van de winkel, overleed diezelfde dag in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De zaak tegen de goudinkoper is geseponeerd.

Het steekincident vond in de ochtend van 26 juni 2014 plaats in een goudhandel aan de De Clerqstraat in Amsterdam. De goudinkoper en zijn klant raakten beiden gewond en werden naar het ziekenhuis overgebracht. Daar overleed de 49-jarige klant.

Het onderzoek is nu afgerond. Het politieonderzoek en het forensisch onderzoek door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) ondersteunen de verklaringen van de verdachte dat de 49-jarige klant als eerste heeft gestoken. Vervolgens is er – zo blijkt uit het onderzoek door het rechercheteam – een schermutseling tussen de twee mannen ontstaan, heeft de goudinkoper het steekwapen kunnen afpakken en heeft hij zich daarmee verweerd.

Conclusie van het onderzoek is dat de goudinkoper niet anders had kunnen handelen dan hij heeft gedaan om zijn eigen leven te beschermen. Omdat de goudinkoper uit noodweer heeft gehandeld, heeft de officier van justitie besloten de zaak tegen hem te seponeren.

Provincie: