donderdag, 20. maart 2014 - 13:53 Update: 03-07-2014 0:40

Auto gevonden van man aangetroffen in chalet Ermelo

Auto gevonden van man aangetroffen in chalet Ermelo
Foto: Archief FBF.nl
Auto gevonden van man aangetroffen in chalet Ermelo
Foto: Archief FBF.nl
Ermelo

Dankzij een tip binnengekomen na de uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond, is de auto van Ton Kuijf woensdagavond door de Belgische politie aangetroffen in Antwerpen. De auto stond geparkeerd langs de openbare weg. Er is niemand bij de auto aangetroffen.

Er zal een buurtonderzoek volgen om te helpen vaststellen hoe lang de auto er stond. De auto is door de Belgische politie veilig gesteld en zal naar Nederland worden gebracht worden voor sporenonderzoek.

Brand in chalet
Vrijdagavond 14 maart is bij het blussen van een brand in een chalet aan de Strokel in Ermelo het lichaam van de 58-jarige Amersfoorter Ton Kuijf aangetroffen. De politie stelde direct een onderzoek in om de doodsoorzaak vast te stellen. Toen duidelijk werd dat vermoedelijk sprake was van een misdrijf, heeft de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgeroepen om te onderzoeken wat er in het chalet gebeurd is. Er werken momenteel ongeveer 25 rechercheurs aan de zaak.

Aanhouding
Maandagochtend 17 maart is een 28-jarige vrouw uit Kampen in Brabant aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man. De vrouw is donderdag 20 maart voorgeleid aan de rechter-commissaris, die haar voorlopige hechtenis met 14 dagen heeft verlengd. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Vermist
Ton Kuijf is vrijdag 14 maart als vermist opgegeven door zijn familie. Hij was donderdagavond na een zakelijk etentje in Kerk-Avezaath niet thuisgekomen.

Ton Kuijf, een lange man (1.95 m) met kort, grijs haar en een bril, reed in een donkerblauwe Audi Q5 met kenteken 1-SZS-62. De auto van de heer Kuijf werd niet in Ermelo, of elders, aangetroffen. Hierop heeft de politie via www.politie.nl, Opsporing Verzocht en regionale opsporingsprogramma’s een oproep geplaatst of iemand de auto gezien had. Een tip die dinsdagavond vanuit België binnenkwam na Opsporing Verzocht leidde naar de auto.

Provincie: