dinsdag, 16. december 2014 - 13:35 Update: 16-12-2014 18:41

CBP richt haar privacy-pijlen nu ook op Facebook

CBP onderzoekt nieuwe privacyvoorwaarden Facebook k
Foto: Facebook
Den Haag

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft besloten om het door Facebook aangekondigde nieuwe privacybeleid te onderzoeken. Aanleiding is de recente aankondiging van het bedrijf dat per 1 januari 2015 nieuwe privacyvoorwaarden zullen gelden voor Facebook-gebruikers.

De privacyvoorwaarden geven Facebook onder meer het recht om gegevens en foto's uit Facebook-profielen te gebruiken voor commerciële doeleinden. Het CBP heeft Facebook in een brief verzocht te wachten met het doorvoeren van het nieuwe privacybeleid tot de resultaten van het onderzoek bekend zijn.

Privacyvoorwaarden

Facebook heeft eind november aangekondigd per 1 januari 2015 wereldwijd nieuwe privacyvoorwaarden door te voeren. Het CBP wil weten welke gevolgen dit heeft voor de privacy van Facebook-gebruikers in Nederland, onder meer hoe toestemming wordt verkregen voor het gebruiken van hun persoonsgegevens.


Nederlandse vestiging

Facebook heeft een vestiging in Nederland, verwerkt persoonsgegevens van inwoners in Nederland en het CBP is bevoegd om als toezichthouder op te treden. Dit is in lijn met een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in de zaak Google tegen Spanje van 13 mei 2014. 

Categorie:
Tag(s):