zaterdag, 14. juni 2014 - 14:02 Update: 03-07-2014 0:34

Festival voor viering 150 jaar Vondelpark

Foto van ingang Vondelpark | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het Vondelpark bestaat 150 jaar en om dat te vieren wordt voor de eerste keer het Vondelpark Festival gehouden. Dit meldt vereniging Vrienden van het Vondelpark zaterdag.

'Op zaterdag 14 juni is heel Nederland welkom in het park. Men kan die dag genieten van onder meer klassieke concerten op het bordes van het VondelCS, de grootste picknick van Nederland, een enorm speelterrein met optredens, spelletjes en taarten bakken voor kinderen', aldus vereniging Vrienden van het Vondelpark.

Het Openluchttheater programmeert een speciaal Vondelpark Festival concert en er zijn rondleidingen door de natuur van het park. Daarnaast is er een Silent Disco, een barbecue, een serie lezingen en diverse andere culturele activiteiten. Voor sporters is een bootcamp en voor honden een speciaal parcours. Kortom, aandacht voor iedereen. Het festival vormt het podium waar iedereen aan elkaar kan laten zien waarom het Vondelpark voor hen bijzonder is.

Het festival is een initiatief van Stadsdeel Zuid en vereniging Vrienden van het Vondelpark.

Stadsdeelwethouder Paul Slettenhaar: “150 jaar Vondelpark is een felicitatie waard voor alle Amsterdammers. Er is geen park in Nederland dat zoveel bezoekers trekt, niet alleen uit Amsterdam maar uit alle windstreken van de wereld. Het park biedt de bezoekers natuur, cultuur, sport en recreatie. Stadsdeel Zuid spant zich als beheerder en gastheer in om het de bezoekers naar de zin te maken.”

Het festival is een hommage aan die diversiteit. Sinds 1864 is het Vondelpark het groene hart van Amsterdam. Het beroemde park is een rijksmonument dat elk jaar ongeveer twaalf miljoen bezoekers trekt.

Jan Kienhuis, voorzitter van de vereniging Vrienden van het Vondelpark geeft aan dat alle mogelijkheden van het Vondelpark naar voren komen tijdens het festival. “Kennis maken met de natuur en wederzijds begrip zijn daarbij de sleutelbegrippen”, aldus Kienhuis.

De organisatie van het festival is in handen van evenementenbureau Kingcanary met hulp van 200 vrijwilligers, verenigingen en ondernemers van het Vondelpark. Het programma is veelzijdig en voor elke ‘gebruiker’ van het park – jong of oud, sportief of cultureel – wordt er iets georganiseerd. Want dat is precies wat er gevierd wordt: de vrijheid om van deze bijzondere plek jouw eigen plek te maken.

Vondelpark Festival zaterdag 14 juni 2014 van 12:00 – 24:00 uur