zondag, 28. december 2014 - 14:23 Update: 29-12-2014 16:33

Laatste commercial met populaire supermarktmanager Albert Heijn

Albert Heijn zwaait reclame-icoon uit
Foto: Albert Heijn
Zaandam

Vanavond neemt de populaire supermarktmanager meneer Van Dalen afscheid van het Nederlandse publiek. Acteur Harry Piekema schittert nog één keer in een speciaal samengestelde commercial, die tot en met 30 december 2014 te zien is op Nederlandse televisie.

Op ah.nl/bedankt en het Albert Heijn youtube-kanaal kunnen fans vanaf vandaag hoogtepunten uit de afgelopen tien jaar terugkijken.

Op 19 juni 2004 zond Albert Heijn de eerste commercial met acteur Harry Piekema in de rol van supermarktmanager meneer Van Dalen uit. Na 153 TV commercials met supermarktmanager Van Dalen in de hoofdrol, is het voor Piekema een mooi moment om te stoppen.

“Met trots kijk ik terug op de afgelopen tien jaar. Het is altijd goed te stoppen als je er nog plezier in hebt”, zegt Harry Piekema over zijn besluit. “Ik wil graag meer gaan acteren, in het bijzonder op het toneel. Daarnaast wil ik activiteiten oppakken die zich soms moeilijk laten combineren met de rol als supermarktmanager Van Dalen. Denk daarbij aan mijn rol als voice-over voor de natuurfilm ‘De Nieuwe Wildernis’. In de toekomst wil ik graag een rol spelen bij de promotie van een dergelijke productie. Ik zal de mensen van Albert Heijn, het bureau TBWA, de filmcrew, maar vooral ook alle klanten die door de jaren heen fan van mij zijn geworden, enorm gaan missen. Maar ik kijk ook vooruit naar mijn regie van 'Mrs. Picasso' in januari en de festival-voorstelling 'Onbekend' die ik aankomende zomer wil spelen.”

Voor Albert Heijn is het vertrek van de vertrouwde supermarktmanager een moment om vernieuwing door te voeren. In het eerste kwartaal van 2015 maakt Albert Heijn daarover meer bekend.

“Albert Heijn kijkt dankbaar terug op de inzet van Harry Piekema als meneer Van Dalen”, zegt Adriaan Thierry, directeur Omni-channel Marketing & Format van Albert Heijn. “We zijn Harry en het hele TBWA-team veel dank verschuldigd voor alle mooie en humorvolle optredens in onze reclame. Harry heeft de afgelopen tien jaar op een heel eigen en betrokken wijze invulling gegeven aan de rol van manager Van Dalen in de Albert Heijn supermarkt. Hij zette net een stapje meer en deed er alles aan het onze klant naar de zin te maken en te verrassen. Harry verdient met recht een mooi uitzwaai-moment.”

De Albert Heijn-commercials met meneer Van Dalen ontvingen 33 Gouden Loeki nominaties. In 2008 won hij een oeuvre-award tijdens de Gouden Loeki uitreiking.

Categorie:
Provincie: