zondag, 23. maart 2014 - 14:22 Update: 03-07-2014 0:39

Mogelijke kinderlokker leidt tot veel ophef in Alphen a/d Rijn

Foto van politieauto | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn is de politie gealarmeerd door de directeur van basisschool de Mozaïek nadat zich afgelopen woensdagochtend 19 maart een voorval met een leerling van de school had voorgedaan. Dit meldt de politie zondag.

'De jongen was met de fiets en zou even na 08.00 uur bij de Atlas, in Kerk en Zanen, zijn aangesproken door een man in een busje. De jongen is hierna hard weggefietst naar het Europapark en zag dat hij nog even werd gevolgd', aldus de politie.

Geruchten op Facebook
De politie heeft inmiddels de jongen en zijn moeder gehoord. Daarnaast heeft de politie vernomen dat er dinsdag geruchten op school gingen over mannen in een wit busje die kinderen lastigvallen. Die geruchten blijken voornamelijk via Facebook te zijn verspreid en zou gaan om elders in het land.

De politie heeft bovenstaande melding in onderzoek en zoekt bevestiging via getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900 - 8844.

Tweede melding
Donderdag kwam er een tweede melding binnen via de Bonifaciusschool weet het AD.  Daar zou een leerlinge afgelopen donderdag in het centrum van Alphen zijn achtervolgd door een busje. 'De melding is via een vader gedaan,' laat directeur Marlous Elstgeest van de Bonifaciusschool aan de Paradijslaan aan de krant weten. De school heeft de ouders van de leerlingen in een brief op de hoogte gesteld van het voorval en gevraagd alert te zijn. De school heeft de leerlingen zelf geadviseerd om niet met vreemden mee te gaan. 

De politie heeft inmiddels ook deze 2e melding binnengekregen en is een onderzoek gestart verder vraagt ze getuigen die mogelijk iets hebben gezien om contact op te nemen.