maandag, 8. september 2014 - 13:38 Update: 08-09-2014 16:59

Nederland krijgt geen genoeg van 'Boer zoekt Vrouw'

Nieuwe 'Boer zoekt Vrouw' scoort 3,3 miljoen kijkers
Foto: Archief EHF

De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van ‘Boer zoekt vrouw’ is zondag door ruim 3,3 miljoen Nederlanders bekeken. Dat zijn er 200.000 meer dan bij de eerste aflevering van het vorige seizoen. Dit meldt Stichting Kijkonderzoek maandag.

Yvon Jaspers rijdt dit jaar weer kriskras door Nederland om vrijgezelle boeren te helpen in hun zoektocht naar de liefde. Uit 400 aanmeldingen zijn tien vrijgezelle boeren geselecteerd die hopen hun boerenleven spoedig te kunnen delen met de vrouw van hun dromen. Die ene om mee te lachen en te huilen. Die ene die er is als ze ’s avonds moe maar voldaan klaar zijn met het werk. Die ene die past op de boerderij en in hun leven. 

Presentatrice Yvon Jaspers reed in de eerste uitzending van het KRO-programma Boer zoekt Vrouw het hele land door om de boeren op hun boerderijen te bezoeken. Ze ging van Noord Oost Groningen naar Zeeland en van de Waddeneilanden tot Brabant. De boeren variëren in leeftijd van 28 tot 65 jaar en vertegenwoordigen diverse agrarische bedrijfstakken. Op de social media sprongen zondag twee boeren er uit; Tom en Bertie. Tom is een 31-jarige blonde aantrekkelijke tulpenbollenkweker en Bertie is een 40-jarige lesbische vrouw.  

Yvon Jaspers: “Het zijn weer heel andere boeren dan die we tot nu toe hebben gezien. Een aantal heeft een bedrijf dat wij nog nauwelijks kennen, een aantal woont op een plek die we niet eerder zagen in het programma. En dan heb ik het nog niet eens over de karakters. Ze zijn lief, brutaal, ondeugend, stug, verlegen, eenzaam, schattig en ontwapenend. Kortom, dat zou zomaar eens een heel mooi seizoen kunnen gaan worden.”

Het gaat om de volgende tien boeren:
Boer Bertie uit Zeeland
Leeftijd: 40 jaar
Soort bedrijf: Akkerbouw

Boer Geert uit Groningen
Leeftijd: 65 jaar
Soort bedrijf: Groenten- en fruitkwekerij

Boer Gert-Jan uit Brabant
Leeftijd: 37 jaar
Soort bedrijf: Melkvee

Boer Jan van Texel
Leeftijd: 28 jaar
Soort bedrijf: Schapenmelkerij

Boer Janko uit Groningen
Leeftijd: 40 jaar
Soort bedrijf: Akkerbouw, sorteer- en constructiebedrijf

Boer Leo uit Gelderland
Leeftijd: 39 jaar
Soort bedrijf: Gemengd

Boer Mario uit Brabant
Leeftijd: 53 jaar
Soort bedrijf: Gesloten varkenshouderij

Boer Theo uit Noord-Holland
Leeftijd: 49 jaar
Soort bedrijf: Opfok en melkvee

Boer Tom uit Noord-Holland
Leeftijd: 31 jaar
Soort bedrijf: Tulpenbollenkwekerij

Boer Willem uit Brabant
Leeftijd: 46 jaar
Soort bedrijf: Melkvee en kippen

Vrouwen wiens hart sneller gaat kloppen bij een van de boeren, hebben na deze uitzending twee weken de tijd om een brief te schrijven. Hierna brengt Yvon de brieven langs bij de boeren en ontmoeten ze de vrouwen in levenden lijven. Het resultaat daarvan is vanaf zondag 4 januari 2015 te zien in het vervolg van Boer zoekt Vrouw bij de KRO op NPO 1.

Boer zoekt Vrouw werd op 21 november 2004 voor het eerst uitgezonden. Vanwege dit tienjarig bestaan zijn op zondag 21 en zondag 28 december jubileumuitzendingen te zien waarin vele boeren uit tien jaar Boer zoekt Vrouw worden bezocht met als belangrijkste vraag: hoe is het nu met jou/jullie?

Categorie:
Provincie: