dinsdag, 29. april 2014 - 14:11 Update: 03-07-2014 0:37

Nieuwe aanhouding in onderzoek chaletdode Ermelo

In het onderzoek doen naar de gewelddadige dood van de Amersfoorter Ton Kuijf, die in maart van dit jaar dood werd aangetroffen in een uitgebrand chalet in Ermelo, hebben rechercheurs van het Team Grootschalige Onderzoek (TGO) uit Oost-Nederland vandaag een 30-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden. Dit meldt de politie dinsdag.

'Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van het slachtoffer. Hij is ingesloten voor verhoor', aldus de politie.

De verdachte werd vanmorgen in alle vroegte aangehouden. Het rechercheteam heeft in woningen in Bergen op Zoom, Waalre, Kampen en Hierden doorzoekingen verricht. Over de bevindingen worden geen mededelingen gedaan. Het rechercheteam verwacht dat het niet bij deze aanhouding blijft.

Brand met dode
Op vrijdagavond 14 maart 2014 woedde er een brand in een chalet aan de Strokel in Ermelo. Bij het blussen werd een stoffelijk overschot aangetroffen. In eerste instantie was de identiteit en de doodsoorzaak van de aangetroffen man niet bekend. Tijdens het politieonderzoek bleek het om de op 14 maart als vermist opgegeven 58-jarige Amersfoorter Ton Kuijf te gaan.

Vermoeden van misdrijf
Tijdens het onderzoek naar de brand en de doodsoorzaak van het slachtoffer ontstond het vermoeden, dat er sprake was van een misdrijf. Ook werd duidelijk dat de auto van het slachtoffer, een donkerblauwe Audi Q5 verdwenen was.

TGO
Op zaterdag 15 maart werd een Team Grootschalige Onderzoek (TGO) opgeroepen. Deze 25 rechercheurs uit de politie-eenheid Oost-Nederland startten een uitgebreid onderzoek. Op maandag 17 maart werd een 28-jarige vrouw uit Kampen in Brabant aangehouden. Zij zit nog steeds in voorlopige hechtenis.

Auto in België
Na een uitzending van Opsporing Verzocht, waarin op dinsdag 18 maart aan het onderzoek en de vermiste auto aandacht werd besteed, kreeg de politie een tip over de auto. Deze werd een dag later door de Belgische politie in Antwerpen aangetroffen en voor het onderzoek veilig gesteld.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Provincie: