vrijdag, 13. juni 2014 - 15:28 Update: 03-07-2014 0:34

OM eist 4 jaar cel voor overval Brinks Amsterdam

Foto van officier in rechtbank | Archief EHF
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

De officier van Justitie heeft vrijdag tegen twee verdachten, van de gewelddadige roofoverval op het depot in Amsterdam van waardetransportbedrijf Brinks, elk 4 jaar cel geëist. Dit meldt de rechtbank Amsterdam vrijdagmiddag.

De 30-jarige verdachte Achraf A. en de 36-jarige Rachid C. worden beiden verdacht van betrokkenheid bij de overval, niet van het daadwerkelijk plegen van de overval.

Voorbereidingen
Zo zouden de twee er in de nacht van de overval wel bij zijn geweest en hebben zij meegeholpen met de voorbereidingen.

DNA op hangslot
Het OM verdenkt Achraf A. er van dat hij een extra ketting met hangslot om het hek van de verkeerspolitie vlak bij waar de overval werd gepleegd zou hebben gehangen om zo een eventuele achtervolging door de politie te verstoren. Op het hangslot is DNA van Achraf A. aangetroffen.

Het OM verdenkt Rachid C. van het leveren van één van de vluchtauto's.

Overval
Bij de overval in juni 2011 op het depot van Brink's bliezen de daders een gat in de gevel met de springstof pentriet. Ze dreigden met vuurwapens en maakten 12 miljoen euro buit.

Tijdens hun vlucht schoten ze met automatische wapens op de politie. Een van de twee vluchtauto's crashte op de A2 tussen Utrecht en Zaltbommel. Ongeveer de helft van de buit ging daarbij in vlammen op, de andere helft is spoorloos gebleven.

Provincie:
Tag(s):