donderdag, 24. juli 2014 - 10:28 Update: 24-07-2014 15:35

Politie: Stop niet op snelwegen A2 en A27 bij het zien van rouwstoet slachtoffers rampvlucht MH17

Driebergen

Vandaag, donderdag 24 juli, komen er opnieuw lichamen van slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne aan op Eindhoven Airport. Ook deze slachtoffers worden in colonne onder politiebegeleiding over de weg naar Hilversum vervoerd. Naar verwachting zal het vervoer begin donderdagavond plaatsvinden.

Stop niet op snelweg

De politie en Rijkswaterstaat roepen mensen voor hun eigen veiligheid en die van anderen op om niet op de snelweg te stoppen en niet uit te stappen. 


Tijdens het vervoer van de slachtoffers op woensdagmiddag toonden vele mensen hun medeleven vanaf en langs de snelwegen. Dit indrukwekkende eerbetoon leverde soms onveilige situaties op, doordat mensen met hun voertuigen op de rijbaan stopten en snelwegen overstaken. Vandaar het dringende verzoek aan  weggebruikers om tijdens het passeren van de colonne niet te stoppen op de rij- en/of vluchtstroken. Ook langs de snelweg staan wordt om veiligheidsredenen afgeraden.

Route

De route loopt net als woensdag vanaf Eindhoven Airport in noordelijke richting over de A2 via ’s-Hertogenbosch richting Utrecht. Vanaf knooppunt Everdingen vervolgt de colonne haar route via de A27 naar de Korporaal van Oudheusden Kazerne in Hilversum. Om een vlotte en waardige doorgang te garanderen, worden de snelwegen A2 en A27 tijdens het passeren van de colonne afgesloten voor het overige verkeer. Enkele kilometers voor en na de colonne maakt de politie de weg vrij.

In zuidelijke richting zijn de wegen open voor het verkeer. Weggebruikers moeten donderdag vroeg in de avond op en rondom de route tussen Eindhoven en Hilversum rekening houden met de tijdelijke wegafsluitingen en hiermee gepaard gaande verkeershinder.Het advies aan weggebruikers is dan ook om de actuele verkeersinformatie te volgen.

Lees alles over:
Provincie:
Blik op 112: