woensdag, 30. juli 2014 - 17:08 Update: 30-07-2014 19:35

Politie waarschuwt voor gevaarlijk gif in Wissenkerke

Sinds een maand worden in de Dorpsweg in Wissenkerke dagelijks dode kauwen gevonden die vermoedelijk vergiftigd zijn. De kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten is niet uitgesloten.  Waarschuwing Kraaien en kauwen staan op d
Foto: EHF
Wissenkerke

De politie heeft woensdag gewaarschuwd voor gevaarlijk gif dat wordt gebruikt bij de bestrijding van kauwen.

'Sinds een maand worden in de Dorpsweg in Wissenkerke dagelijks dode kauwen gevonden die vermoedelijk vergiftigd zijn. De kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten is niet uitgesloten', aldus de politie.

Waarschuwing
Kraaien en kauwen staan op de ‘landelijke vrijstellingslijst’, wat inhoudt dat een grondgebruiker beide diersoorten gedurende het gehele jaar op zijn gebied mag bestrijden. De vrijstelling is gegeven om belangrijke schade aan gewassen, vee, bossen, bedrijfsmatige visserij en wateren te voorkomen. De bestrijding dient echter wel op een zorgvuldige manier te gebeuren, zonder gevaar voor mensen en andere dieren. In Wissenkerke echter is de kans dat andere (huis)dieren of kinderen van hetzelfde gif kunnen eten niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):