zaterdag, 15. november 2014 - 17:02

‘Roltrapboy’ wijst ouders en kinderen op gevaar roltrap

Utrecht

Bezoekers van Hoog Catharijne in Utrecht en de H&M in Amersfoort keken zaterdag even vreemd op. Want tijdens hun rit met de roltrap worden ze begeleid door een heuse roltrapbediende.

De vrolijke bediende, die alles wegheeft van een liftboy, wijst ouders en kinderen die dag op een juist gebruik van de roltrap. De actie met een knipoog maakt deel uit van de Week van de Veilige Roltrap die het Liftinstituut – ondersteund door verschillende winkeliers – organiseert om alle Nederlanders bewuster te maken van een veilig gebruik van de roltrap, onder meer via www.roltrapveilig.nl.

Volgens voorlichter Koos van Lindenberg van het Liftinstituut zien veel kinderen de roltrap nog maar al te graag als mooi speelgoed, terwijl het dat niet is. “Kinderen zijn zich niet bewust van de gevaren die een verkeerd gebruik met zich meebrengt. Onlangs nog kwam een jongetje met zijn voet vast te zitten in een roltrap van de Rotterdamse metro. Hij had zijn voet tegen de zijkant van de roltrap gezet. Gelukkig kon zijn vader hem wegtrekken, maar zijn schoen was helemaal kapot.” En zo kent Van Lindenberg nog meer ongelukken waarbij kinderen met kleding of schoeisel klem kwamen te zitten. “Daarom is begeleiding door de ouders bij roltrapgebruik zo belangrijk.”
 

Provincie:
Tag(s):