dinsdag, 21. januari 2014 - 21:07 Update: 03-07-2014 0:44

Supporters Feyenoord bezorgd over veiligheid fans in Arena

Foto van dak van Amsterdam ArenA | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het bestuur van de Feyenoord Supportersvereniging (FSV) maakt zich grote zorgen over de veiligheid van de Feyenoord-fans tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax die woensdagavond in de Amsterdam Arena zal worden gespeeld. Dit meldt FSV dinsdag op zijn website.

‘Het was en is nog altijd eenvoudig om via officiële en onofficiële kanalen aan kaarten te komen voor deze wedstrijd. Feyenoordsupporters die met de beste intenties afreizen om hun club de bekerkraker te zien spelen lopen het risico in of rondom het stadion gespot en of aangesproken te worden door supporters van de tegenstander die met verkeerde intenties op pad gaan’, stelt FSV.

‘Feyenoorders herkennen’
Zo doet het hardnekkige gerucht de ronde dat de harde kern van de Amsterdamse ploeg woensdag bij elke ingang tot het stadion met een delegatie gaat posten om Feyenoorders te herkennen.

De FSV heeft haar zorgen hierover reeds geuit bij de club, politie, gemeente en KNVB. Feyenoord onderschrijft onze zorgen en heeft deze ook geuit bij de burgemeester van Amsterdam met een afschrift aan KNVB, gemeente Rotterdam en de directie van de Amsterdamse club.

De aangekondigde controles nemen de zorgen van de FSV niet weg. De praktijk wijst uit dat het onmogelijk is om de situatie zo dicht te timmeren dat de honderden Feyenoordsupporters met kaarten uit de ArenA gehouden kunnen worden met alle mogelijke gevolgen van dien.

FSV:Feyenoordfans ga niet!
De FSV is wel de laatste organisatie die supporters wil adviseren een wedstrijd van Feyenoord niet te bezoeken. Toch maken we in dit geval een uitzondering en roepen Feyenoordsupporters op om het risico niet te nemen.

Ondanks een oproep van de club, burgemeester Aboutaleb en nu ook de supportersvereniging realiseert de FSV zich dat de problemen daarmee niet de wereld uit zijn.

’We vragen ons hardop af op welke wijze de autoriteiten de veiligheid van alle bezoekers rondom deze wedstrijd kunnen garanderen’, aldus FSV.