maandag, 6. oktober 2014 - 16:27 Update: 06-10-2014 16:52

Tien jaar oude DigiD verder verbeterd

Tien jaar oude DigiD verder verbeterd
Foto: Archief EHF
Den Haag

DigiD, dat inmiddels al weer 10 jaar geleden werd gelanceerd, is dit jaar door ruim 11,5 miljoen gebruikers al meer dan 110 miljoen keer gebruikt. 'Maandag zijn weer nieuwe verbeteringen doorgevoerd om DigiD makkelijker en veiliger te maken', meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties maandag.

Verbeteringen

De verbeteringen die zijn doorgevoerd maken het bijvoorbeeld eenvoudiger om een vergeten wachtwoord te herstellen, maar ook om een DigiD aan te vragen en te activeren. Om misbruik van DigiD in een vroeg stadium te herkennen, krijgen gebruikers nu per e-mail bericht als er een wijziging in hun instellingen heeft plaatsgevonden. Als zij dit niet zelf hebben gedaan is dat een reden om bij de DigiD helpdesk aan de bel te trekken.

Gebruik neemt toe

DigiD is dit jaar al 110 miljoen keer gebruikt. Dat is nu al bijna evenveel als in geheel 2013. Digitale dienstverlening in Nederland groeit met de dag. Dit is ook een indicatie dat de overheid hard op weg is met het vormgeven van de kabinetsdoelstelling om in 2017 volledig digitaal met de Rijksoverheid te kunnen communiceren of zaken te doen.

Over DigiD

DigiD is in 2004 gelanceerd als eenvoudig en laagdrempelig authenticatiesysteem voor overheidsorganisaties. Intussen kunnen ook private organisaties met een publieke taak, zoals pensioenfondsen, zorginstellingen en zorgverzekeraars, gebruikmaken van DigiD. In de nabije toekomst wordt DigiD een onderdeel van het eID Stelsel, dat momenteel ontwikkeld wordt.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):