maandag, 7. april 2014 - 8:53 Update: 03-07-2014 0:38

Verdachte dodelijke steekpartij Hazeldonk opgepakt

Foto van mes | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Breda

De politie heeft maandag, op aanwijzing van een burgernet deelnemer, de 36-jarige verdachte van het doodsteken van een 40-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur, op de Moerstraat op een parkeerplaats nabij de Galderse Meren aangehouden. Dit meldt de politie maandagmiddag.

'De burgernetdeelnemer belde de politie omdat hij een man zag lopen die aan het opgegeven signalement voldeed. De getuige bleef met de politie telefonisch in contact tot de agenten ter plaatse waren. De verdachte, een vrachtwagenchauffeur uit Portugal, wordt overgebracht naar een cellencomplex in Breda', aldus de politie.

Het slachtoffer, een 40-jarige Spaanse vrachtwagenchauffeur, werkend voor een Spaans transportbedrijf werd maandagochtend vroeg omstreeks 06.30 uur doodgestoken op het industrieterrein Hazeldonk-Oost. Beiden chauffeurs waren daar aan het laden en lossen.  De aanleiding van het steekincident is onbekend.

Zoektocht
Circa twintig politiemensen zochten na de steekpartij in de omgeving naar de vermoedelijke dader en werden ondersteund door de politiehelikopter, marechaussee en Belgische collega's. De identiteit van de vermoedelijke dader was toen al bij de politie bekend. Op het Burgernetbericht dat rond 07.15 uur uitging, werd alert gereageerd. Het leverde vijf goede tips op.